تتانکس

آینده ارز لونا چه خواهد شد؟ آیا لونا کلاسیک باز می‌گردد؟

آینده ارز لونا چه خواهد شد؟ آیا لونا کلاسیک باز می‌گردد؟

لونا یکی از دو توکن بلاکچین ترا است که جهت ثابت نگه داشتن قیمت استیبل کوین ترا استفاده می‌شد. با این وجود، اخیراً به دلیل تغییراتی که در عرضه و تقاضا روی داد، قیمت هر دو این رمزارزها سقوط کرد. اینکه قیمت لونا و لونا کلاسیک باز می‌گردد و آینده آن چه خواهد بود هنوز مشخص نیست. در این مقاله بیشتر در خصوص تحلیل قیمت لونا کلاسیک صحبت خواهیم کرد.

ارز دیجیتال ترا لونا چیست؟

استیبل کوین ترا با نماد اختصاری «UST»، استیبل کوین بلاکچین ترا است که ارزش آن برای ثبات قیمت به رمزارز لونا وابسته است؛ اما با سقوط قیمت لونا، ترا هم سقوط کرد.

توسعه دهندگان ارز دیجیتال لونا، برای حل این مشکل تصمیم گرفتند یک هارد فورک ایجاد کرده و شبکه ترا لونا را به دو بخش لونا کلاسیک و لونا ۰.۲ تقسیم کنند.

ترا (Terra) یک پروتکل بلاکچین است که استیبل کوین خود را با ارزش برابر با ۱ دلار آمریکا ارائه داده است. دو وان (Do Kwon) توسعه دهنده ترا، پروتکل ترا را در ژانویه ۲۰۱۸ راه اندازی کرد. اگرچه مدت زیادی از انتشار این شبکه نگذشته است اما تا کنون با سیستم‌های پرداخت مختلفی به خصوص در منطقه آسیا اقیانوسیه (Asia-Pacific) همکاری کرده است.

لونا ارز بومی بلاکچین ترا است که چند ماه قیمت آن بیش از ۷۰ درصد رشد کرد. با رشد قیمت لونا، سود استیکینگ این شبکه نیز به طور چشمگیری افزایش یافت، به‌گونه‌ای که لونا، به دومین دارایی بزرگ جهان از لحاظ پاداش استیکینگ تبدیل شد. اتریوم اولین دارایی جهان از نظر پاداش استیکینگ با ارزش استیکینگ ۲۸ میلیون دلار است.

با این وجود، در ماه مه ۲۰۲۲، ارز دیجیتال ترا لونا (Terra Luna) در عرض ۴۸ ساعت از قیمت ۱۰۰ دلار به زیر ۱ دلار سقوط کرد. با سقوط قیمت لونا، استیبل کوین ترا هم از قیمت ۱ دلار به چند سنت سقوط کرد.

طبق گزارش‌های وب سایت کوین دسک که در ژوئیه ۲۰۲۲ منتشر شد، ۴۸ پروژه موجود در بلاکچین ترا (Terra) به بلاکچین پالی گان (Polygon) منتقل خواهند شد. استودیو پالی گان همچنین اعلام کرد که نهایت تلاش را برای کمک به پروژه ترا و انتقال آن به بلاکچین خود خواهد کرد.

بلاکچین‌های آولانچ (Avalanche)، کازموس (Cosmos)، کادنا (Kadena) و چند بلاکچین دیگر نیز آمادگی خود را جهت میزبانی از پروژه‌های ترا اعلام کرده‌اند.

قیمت لونا چرا سقوط کرد؟

قبل از پرداختن به آینده ارز لونا بد نیست تاریخچه سقوط آن را مروری داشته باشیم. قیمت ارز دیجیتال لونا به دلیل تغییراتی که برای استیبل کوین ترا روی داد به طور ناگهانی سقوط کرد. برای اینکه بهتر درک کنیم که چرا ارز دیجیتال لونا سقوط کرد لازم است در ابتدا با کارایی این دو شبکه و نحوه ثابت نگه داشتن قیمت لونا آشنا شویم.

در پلتفرم ترا، دو توکن لونا و ترا کاملاً به یکدیگر متصل هستند. برای ثابت نگه داشتن قیمت ترا در این شبکه، هر زمان که ۱ توکن ترا خریده شود ۱ توکن لونا نیز سوخته می‌شود. در مقابل، زمانی که کسی یک توکن ترا را می‌فروشد، یک توکن لونا ضرب شده و به شبکه اضافه می‌شود. در واقع توسعه دهندگان این شبکه سعی داشتند با این کار، قیمت ترا را کنترل کرده و ارزش آن را همواره برابر با ۱ دلار ثابت نگه دارند.

با این وجود، در اوایل سال ۲۰۲۲، قیمت توکن ترا کمی افت کرد که باعث ترسیدن سرمایه گذاران و فروش ناگهانی آن شد. با فروش توکن‌های ترا، توکن‌های لونا بیشتری ضرب شده که منجر به افزایش عرضه و در نتیجه کاهش شدید قیمت لونا هم شد.

 تحلیلگران معتقدند که دلیل اصلی سقوط استیبل کوین ترا (Terra) وابستگی شدید آن به الگوریتم‌های پشتیبانی (Supporting Algorithm) است. بر خلاف، استیبل کوین‌های تتر (USDT) و یو اس دی کوین (USDC) که توسط ارزهای فیات مانند دلار پشتیبانی می‌شوند، ترا توسط رمزارز لونا پشتیبانی می‌شود.

ارزهای فیات مانند دلار یا یورو ثابت‌تر هستند اما ارزهای دیجیتال دارایی‌های پر نوسانی هستند که اتکا به آن‌ها برای ثابت نگه داشتن قیمت یک استیبل کوین ممکن است دشوار باشد. به همین دلیل، با فروش ناگهانی توکن‌های ترا، لونا نیز با افزایش عرضه مواجه و هر دو این رمزارزها سقوط کردند.

در اوایل سال ۲۰۲۲، تقاضا برای خرید رمزارز ترا در پروتکل انکر (Anchor) افزایش یافت، به دنبال آن لونا برای ثابت نگه داشتن ترا توکن سوزی کرده و عرضه لونا کاهش یافت. به این ترتیب، عرضه لونا کاهش یافته و به همین دلیل، قیمت آن صعود کرد.

با توجه به این اتفاقاتی که پیش آمد، ترا لونا (Terra Luna) را نمی‌توان در دسته استیبل کوین‌های با ثبات قرار داد چرا که قیمت آن بسیار به عرضه و تقاضای بازار وابسته است.

اخیراً، پس از سقوط لونا، توسعه دهنده این پلتفرم، دو وان (Do Kwon) اعلام کرد که شبکه لونا به دو توکن ترا کلاسیک با نام اختصاری «LUNC» و لونا ۰.۲ (Luna 2.0) با نام اختصاری لونا (LUNA) تبدیل شد.

در تاریخ ۳۱ مه، ترا یک توکن جدید به نام لونا ۰.۲ را منتشر کرد و در نتیجه آن، نام توکن قبلی به لون سی (LUNC) تغییر یافت. در همان روز اول عرضه، قیمت توکن لونا به ۲۵ دلار افزایش یافته اما در همان ساعت اول دوباره به ۸/۵۶ دلار سقوط کرد.

ارز دیجیتال لونا، در هفته اول ژوئن سقوط ۴۹ درصدی را با افت قیمت از ۹ دلار به ۴/۶۳ دلار تجربه کرد. در همان حال، دو وان، توسعه دهنده لونا، اکانت توییتر خود را به اکانت خصوصی تغییر داد؛ به این ترتیب تنها افرادی که او بخواهد می‌توانند پست‌های او را در توییتر ببینند. این امر می‌تواند روی اعتماد سرمایه گذاران به این شبکه و قیمت لونا تأثیر منفی بگذارد.

تاریخچه قیمت ارز دیجیتال ترا

در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به تاریخچه قیمت لونا و اینکه روند آن قبل از سقوط قیمت چگونه بود.

تاریخچه قیمت لونا
نمودار تاریخچه قیمت لونا از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲

لونا در ابتدا در یک فروش خصوصی توکن در اختیار برخی سرمایه گذاران قرار گرفت. این فروش خصوصی در بستر برخی از صرافی‌های بزرگ صورت گرفت و در آگوست ۲۰۱۸ پایان یافت. در این فروش خصوصی لونا حدود ۳۲ میلیون دلار سرمایه جمع آوری کرد.

یک سال بعد در تاریخ ۲ آگوست ۲۰۱۹ قیمت ترا به ۱/۳۴ دلار رسیده بود و در تاریخ ۱۴ آگوست به قیمت ۱/۴۰ دلار صعود کرد. با این وجود، این صعود قیمت با افت بیشتر همراه بود و تا پایان سال ۲۰۱۹ قیمت هر توکن لونا به ۰/۲۶ دلار کاهش یافت.

در سال ۲۰۲۰، پروتکل ترا خدمات دیفای و پروژه‌های استیبل کوین خود را ارائه داد که منجر به افزایش ارزش بازار لونا به ۲۰۰ میلیون دلار شد.

در ماه مه ۲۰۲۱، ارز دیجیتال لونا بیش از ۸۰ درصد از ارزش بازار خود را به دلیل فروش شدید بازار از دست داد اما تا دسامبر ۲۰۲۱ موفق شد این خسارت را جبران کند.

در نهایت، لونا در پنج دسامبر ۲۰۲۱ به قیمت ۷۷ دلار رسید که در آن زمان بالاترین قیمت تاریخی آن به شمار می‌رفت. با این وجود، بالاترین قیمت تاریخی لونا در آوریل ۲۰۲۲ با رسیدن به قیمت ۱۱۶ دلار به ثبت رسید.

این رشد قیمت، لونا را در دسته ارزهای دیجیتال برتر جهان به همراه آولانچ (Avalanche)، پولکادات (Polkadot) و دوج کوین (Dogecoin) قرار داد. با این وجود علی رغم عملکرد خوب لونا در آوریل، قیمت این ارز دیجیتال به آرامی افت کرد تا اینکه در ماه مه دچار افت شدیدی شده و  قیمت آن به زیر ۱ دلار رسید.

پیش بینی قیمت لونا طبق داده‌های تحلیلگران

تا اواخر سال ۲۰۲۲، طبق داده‌های تحلیلگران انتظار می‌رود که قیمت لونا به میانگین قیمت ۲/۳۰ دلار برسد.

برای سال ۲۰۲۳، تحلیلگران پیش بینی می‌کنند که قیمت هر توکن ترا بین ۳ تا چهار دلار در نوسان باشد. به طور کلی، انتظار می‌رود که قیمت لونا هر سال مقداری رشد کرده و تا پایان دهه یعنی تا سال ۲۰۳۰ قیمت آن به ۴۸ تا ۵۷ دلار افزایش یابد.

ترا لونا یکی از ارزهای دیجیتال برتر بازار بود که به دلیل برخی مشکلات پیش بینی نشده با موانع بزرگی روبرو شد. حالا که این شبکه به دو بخش لونا کلاسیک و لونا ۲ تقسیم شده است باید دید که چگونه در بازار عمل می‌کند و آیا لونا دوباره باز می‌گردد یا نه؟

در صورتی که لونا بتواند مشکلات پیش آمده را به خوبی رفع کند ممکن است تا اخر این دهه رشد خوبی را در این ارز دیجیتال شاهد باشیم اما بازار ارزهای دیجیتال همچنان بازاری پر نوسان و غیرقابل پیش بینی است. احتمال هر چیزی در این بازار وجود دارد و نمی‌توان تنها به پیش بینی‌های تحلیلگران اعتماد کرد.

لونا کلاسیک بخریم یا نه؟

ارز دیجیتال لونا کلاسیک یکی از پروژه‌های برتر بازار ارزهای دیجیتال بود که اخیراً به قیمت ۱۱۶ دلار صعود پیدا کرد؛ البته بعد از صعود قیمت به کلی شکست خود و به زیر ۱ دلار کاهش یافت. این ارز دیجیتال در تاریخ نگارش این مطلب در قیمت ۰/۰۰۰۰۹ دلار خرید و فروش می‌شود.

در مورد اینکه آیا هنوز هم می‌توان در لونا سرمایه گذاری کرد یا نه و اینده ارز لونا چه خواهد بود، هنوز مشخص نیست و باید دید که عملکرد ترا در بازار چگونه خواهد بود.

به طور کلی، بهترین کار این است که قبل از سرمایه گذاری در هر زمینه‌ای به خوبی در مورد آن تحقیق کرده و با دانش کافی در این بازار فعالیت کنید.

سخن آخر

ترا یک بلاکچین و سیستم پرداخت است که دو توکن لونا (LUNA) و ترا (Terra) را منتشر کرده است. رمزارز ترا نوعی استیبل کوین است که قیمت آن همواره برابر ۱ دلار است اما برای ثابت نگه داشتن قیمت خود از رمزارز لونا استفاده می‌کند.

اخیراً این ارز دیجیتال به دلیل تغییراتی که در عرضه و تقاضا با آن مواجه شد به زیر یک دلار سقوط کرد اما اینکه لونا باز می‌گردد یا نه فعلاً معلوم نیست و باید دید که توسعه دهندگان این شبکه چه راه حلی برای حل این موانع ارائه می‌دهند.

یکی از کارهایی که توسعه دهندگان ترا برای حل این مشکلات انجام دادند، ایجاد یک هارد فورک بود که طی آن لونا به دو شبکه مجزا لونا کلاسیک و لونا ۰.۲ تقسیم شد.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها